Wednesday, April 13, 2011

Perlukah Maharaja Lawak?

assalamu'alaikum..
pnAA skrg ni tengah gembira & ceria lebih daripada biasa..
maklom ler yeop kite udah nyumbat 4 gol..
terkejut jugak pnAA yg yeop boleh belasah 4-0..
sampai sorang mmbr pnAA kata "deme tersampuk hantu kak limah kot"
jgn marah ye ore kelate.. gurau2.. sukan kan persaingan sihat..

awok nyoghak dengan zulfa aje malam tadi..
laki awok idak minat bola2 ni.. kalo beng-beng-bom-bom perang2 askar tu, ulang nengok lapan kali pon mata idak berkedip..

lawak jugak tengok bola dgn zulfa..
ummi berdiri je, zulfa dah jerit gooolll!! walopon tak nampak bayang gol..
yang firas pulak, terkebil2 nengok umminya.. agaknya dalam hati dia ckp, "meroyan apa la ummi aku ni?"
mintak mahap la ye anak2 & jiran tetangga, pnAA ni kalo pasal bola ni, mmg fanatik separa tegar.. heheh..

hokeh, berbalik pada entry sebenar..
sapa tengok MLRT?
bukan MLRT tu.. ye laa, mmg pnAA akui, layan gak 2-3 lagu depa nih..
ni nak citer pasal ML.. Maharaja Lawak..
tajuk entry tu patutnya "perlukah melanggan pakej maharaja lawak?"
saja buat tajuk yg ala2 spekulasi sket.. ehehe..

dulu masa Raja Lawak baru nak tayang,
pnAA pikir, apa punya program reliti la ni?
boleh pulak ada pertandingan utk mencari pelawak..
ye la, biasanya kita dengar pertandingan nyanyi, pertandingan masak..
ini, pertandingan buat lawak.. mmg lawak la!

pnAA mmg tak tengok RL musim 1 & 2..
lagipun masa tu kat kampung takde astro..
1st time pnAA tengok raja lawak masa final RL2, yg nabil menang tu..
tu pun tengok secara kebetulan (bukan dirancang) kat umah pak sedara..
bila dah tengok, "oo gini rupa programnya.. hhmm best jugak.."

then, bila dah dok umah sendiri, dah ada astro,
mula je raja lawak musim 3, siap terpacak depan tv dah..
sampai la musim ke 5 ni, pnAA masih lagi folo RL..
apa yg pnAA boleh cakap, RL ni bukan la program ilmiah..
maksudnya, kita tak boleh dapat apa2 info..
RL hanya program suka2.. siaran yang boleh kita tonton sambil rileks, utk lupakan sekejap benda2 yg serabut..
kira macam terapi la jugak utk hilangkan tensen2 di sana sini.. kan kata org ketawa penawar duka.. ececeh..

sekarang ada pulak ML, Maharaja Lawak..
yg best nya, dua minggu pnAA tengok, mmg best lawak2 depa..
yg tak best nya, dua minggu je astro bagi tengok free..
nak tengok episod selebihnya kena langgan pakej mustika..
hadoi la.. umah pnAA takde astro mustika!!
kalau nak langgan, kena tambah RM 12.95 lagi dalam bil.. bil yg ada pun dah 100++..
nak dibuang HD, kompom kena tukar decoder bagai..
macam rugi la pulak kalau tak tengok ML.. uuwwaaaa...
mmg pnAA tau, kompom nanti lepas abeh finale, ada ulangan kat astro prima..
tapi kalo dapat yg fresh dari ladang (live) lagi best, kan!
hhmm... ada dua hari lagi nak pikir..
nak langgan.. takyah langgan.. nak langgan.. takyah langgan..


wallahu'alam.....



4 ULASAN:

kedaikecikkami said...

ALAA..LANGGAN je la kakk oi...hehhe..doplas hengget tu sama cam mkn ayam kfc campor duit minyak..hehehe...ape laa sgt :)) nk dibandingkan dgn terapii ketawa itu :)) heee~!!

wilda said...

itule, kadang2 ghase ghugi pulok kluor duit utk ghancangan sementaghe macam neh. kat utube pon ade oghang share, tapi itule, peghasaan menonton live tu yang seghonok tu.kalo teman, teman langgan je sementaghe, lepaih tu teman kenselkan balik. hehehe

peghak menang!

Nadya said...

tgk kat youtube je..hehehe

mom.4.two said...

aku tak layan..so tak perlu..eheh