Saturday, April 23, 2011

Jurufoto Yang Saya Kagumi

assalamu'alaikum...

tak tau macam mana nak bukak citer..
stret aje la ek..
puanAA nak citer pasal jurufoto yg membuatkan puanAA kagum..
orangnya tak jauh hubungannya dengan puanAA..

sedikit tentang profil beliau..
pada awal kemunculannya,
beliau lebih minat pada dunia masak memasak..
kisahnya boleh dibaca di sini..

kemudian, lama-kelamaan,
minat anak jati Perak ini mula berputik untuk berimaginasi dengan kamera..
beliau juga pernah merosakkan sebuah kamera milik bapanya kerana masih belum benar2 mendalami ilmu berkenaan fotografi lebih2 lagi tentang kamera yang diguna..
akibat terlalu asyik mengambil gambar, berbekalkan pula ilmu yang tiada, maka rosaklah kamera bapanya itu..

ini antara hasil gambar beliau yang puanAA kagumi..
byk sebenarnya.. puanAA cuma paparkan sedikit dahulu..

err sebenornye, jurufoto yang dimaksudkan ialah cik zulfa kesayangan kami.. ehehe..
kami memang tak pernah bagi kamera pada dia..
kamera yang lama tu pun rosak pasal dia la..
sebab tu ler, laaaamma puanAA tak update gambar2..
berbulan-bulan simpan duit utk beli kamera baru..
bila dah beli, takkan senang2 je nak bagi dia rosakkan lagi kan??
sindri mau ingat laa..

mungkin kebetulan kami lupa nak simpan kamera baru2 ni,
jadi zulfa tak lepaskan peluang utk amek & guna..
yang puanAA & tuanA hairan, gambar2 yang zulfa amek,
kebayakkannya sharp!! (bagi pandangan mata kami laa)..
rasanya puanAA pun belum tentu boleh amek gambar macam dia..
tu pun jenuh setting bagai..

gambar2 ni zulfa amek masa ummi & walid dia tengah tido..
bermakna kami tak tahu & kami tak suruh..
dia yg pandai2 amek sindri gambar apa yg berkenan di hati..

sarung pen manik

tv

bil2 yg dah direnyukkan oleh adiknya terlebih dahulu

imej dari tv yg blur tp membuatkannya 'ber'shadow..

yang ni lagi la buat puanAA heran, imej ni akan kuor masa iklan kat astro ceria..
kalau kita betul2 stand by pun, rasanya belum tentu dapat snap imej yg kuor 1 saat ni..


disebabkan menengok minat si zulfa bermain dengan kamera..
ditambah pulak dengan 'kejayaan' dia mengambil gambar2 yang menarik..
kami putuskan untuk membeli kamera khas untuk dia, insyaAllah..
so, along sayang, tungguuuuu.....


wallahu'alam.....



3 ULASAN:

wilda said...

baguihla azree, hang dpt 'baca' bakat anak hang dr awal..senang nk tujukan dia ke mana, xdela try and error..mcm teman ni, dh abih blaja br tau yg tu bukan bidang teman. hahaha. (xnk mengaku malas belajar). tp memang kelas la gmbr along tangkap. mana dia tau setting2 nih? dahsyatttt :)

Puan AA said...

ni bukan bakat.. ni minat bermusim je kot.. ntah esok lusa, ape bende pulak yg dia minat..

err gambor2 tu xde ler kellass mane pon..
cuma kami mak pak dia je rasa kagum dengan kebolehan budak yg umornye belum pun sampai 3thn..

Mama Rayyan said...

Pandai Zulfa...