Monday, May 24, 2010

Warga MEI Menyambut Harijadi

assalamualaikum..

alhamdulillah, 22 mei ritu selesai sudah sesi potong potong potong kek..
sempena beday tnA, pnAA & zulfa..

pnAA sebnornye lebih teruja nk citer pasal kek nye..
kek ni pnAA oder dari Ma Baker..
salah satu kedai kek HALAL kat sini..
tapi kek2 kat sini mahal la sket berbanding kat semenanjung..
cthnye kalau kek kami ni, setengah kilo je RM39.. (biasa kita akan beli 1kg la kan)
kek secret recipe pun sekilo RM75..
kalau kek span biasa pulak, setengah kilo RM28..
tp takpelahkan, bukan selalu beli kek2 nih..
setahun sekali jer..

ini la kek nya..


isi dalam kek ni soft coklat (kata org kedai tu la)..
sekeliling kek ni eskrem coklat..
pagar, lingkaran yg meliuk lentok & bulat2 tu coklat perasa badam..
bulat2 kaler putih tu rasa oren..
bunga2 & 'love' tu rasa manis..
2 biji buah cermai disalut pemanis kaler kuning..
pokok & bear tak bulih makan yer..
mmg sedap giler kek nih..
berbaloi2 beli..

gambo2 lain pnAA tempek kat fesbuk..
kan dah kata nk citer pasal kek je.. hihih..

lasli, SELAMAT MENYAMBUT ULANGTAHUN KELAHIRAN
buat suami tercinta Amri bin Azmi & anakanda tersayang Azhan Zulfa An-Najla..



uuppsss gambor ni agak blur, fotografer dah mintak maap atas ketidak-pro-an nya..
maap atas pemandangan yg kurang menarik, baju bergantung2 iteww..
jiran2 pun tak kesah, so yuoll pun patutnya tak kesah la kan.. hihi..
maklom la, musim hujan..

lupa nk bgtau, Tudung Ika yg pnAA pakai tu adalah hadiah spesel drpd tokey Butik Khazis..
butik ni ada juai tudung, baju kurung, kain pasang & baju pesen korea..
tq veli much cik wilda.. suka amat..
ekceli tudung tu nk pakai dgn baju satu lg yg mmg matching amat..
skali baju tu membuatkan ai nmpk lebih seksi.. awww..
maklom la mak buyung..
so, pkai dgn baju ni yg masih lg leh pakai takat ni..
tq skali lagi..


5 ULASAN:

zura lias said...

jimat kos birthday skalik...en sebelum jumpe en amri nie..tanye birtday dulu ke..nk kasik bulan sama..senang nak celebrate skalik..

Puan AA said...

a'a tanye beday bile..
tp umah lupe nak tanye, dh nak akad baru tau die dok kat kedah.. sy nak carik org dekat2 umah je.. haha..

YaQuut said...

Hepi besday to Usrah Alif Khamsa! Moga berbahagia selamanya... new baby ni Julai, nak kena tukar nama ke? hikhik

Puan AA said...

pidoih: takyah tukor name, tambah bg panjang lagi.. ehehe..

wilda said...

salam pnAA.. lama tunggu nk tgk gmbr bertudung baru, rupanya dh lama ditepek di sini. kekeke. aish, malula ai, xpyh beritahu org pasal hadiah besday tu, huhu, apa yg penting, kerjasama, eh, yg penting hang suka. :)

kek tu memang nmpk sedap pun. terliur ai tgh2 mlm ni. hehe.

selamat hari lahir, jaga kesihatan ye!