very the simple..
bhn2:
- gula
- kicap masin
- cili kering (dikisar)
- belacan
cara@:
1. masukkan sume bahan2 dlm periuk & masak..jangan lupe kacau2 sket supaye tak berkerak..
ni yg dah siap masak.. tunggu sejuk..
bile dah sejuk, leh simpan dlm bekas..
kami makan dgn jambu yg beli ritu..
makan la dgn macam2 buah lain & lebih sedap klu tambah kacang tanah yg dah ditumbuk..
gambo x clear.. silap setting.. malas nak amek byk2 gambo.. hihihi..
pnAA penah tgk, ade jugak setengah org yg x masak kuah rojak..
bahan & cara yg same cume tak masak..
tp ni cara yg pnAA blajo dgn arwah mak dulu..
lgpon rase lebih 'yakin' bile dimasak..
3 ULASAN:
ooo..ok, dh catit dh. agaknya kalo masak ni lebih tahan lama kot. perlu letak tepung jagung sikit x utk bg pekat?
x payah boh tepung jagung..
'air gula' dlm campuran tu akan bg die pekat otomatikly..
lg lame atas api, lagi pekat..
oo, ok, terima kasih :)
Post a Comment